Tabara de sculptura de la Magura
La 120km de Brasov, pe DN10 catre Buzau, aproximativ doua ore si jumatate de mers cu masina, se afla Magura Buzaului, localitate cunoscuta si apreciata de turistii romani pentru manastirea de calugari, Ciolanul si nu mai putin renumita tabara de sculptura.
Magura este o localitate in judetul Buzau, Muntenia, Romania. In comuna Magura se afla o tabara scolara, tabara Poiana Pinului, care se afla langa manastirea Ciolanu si schitul Cetatuia. De asemenea, la Magura a avut loc, in perioada 1970-1986 tabara de sculptura de la Magura, un eveniment anual ce reunea studenti si absolventi ai Academiei de Arte din Bucuresti, precum si elevi la liceele de arte; sculpturile realizate in acea perioada pot fi vazute pe pajistile din preajma manastirii Ciolanu.
Situata in aer liber, totul se desfasoara pe cateva hectare, peste dealuri si ascuns prin padure. Peste 250 de lucrari in piatra realizate in perioada 1970-1986 de catre studenti si absolventi ai Academiei de Arte din Bucuresti, precum si elevi la liceele de arte.
Tabara este gestionata de Muzeul de Istorie Judetean Buzau si restaurarea ei a inceput undeva prin iulie 2007. Important este intregul peisaj, energia pe care o emana fiecare lucrare, intregul concept care a stat la baza acestei tabere de sculptura. M-am simtit parca in alta lume, fiecare lucrare isi are propriul mesaj, propria istorie.
Ca o curiozitate a locului, daca gustati subiectele paranormale, veti fi satisfacuti pe deplin. In vecinatatea taberei de sculptura, la mai putin de 200 de metri este o panta unde gravitatia pare sa o fi luat-o razna . Un autoturism lasat pe liber, cu motorul oprit si frana de mana lasata urca dealul ca si cum ar cobori, ignorand orice lege a fizicii.

