bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.









Cascada Casoca
Lacul Vulturilor

  Lacul Vulturilor



    Denumit si Lacul Fara Fund, Lacul Vulturilor este un lac periglaciar aflat in Muntii Siriului, pe partea estica a versantului Malaia, la o altitudine de 1.420 m, in apropierea localitatii Gura Siriului din comuna Siriu, judetul Buzau, Romania. Adancimea sa maxima este de 2,5 m.

    Denumirea de Lacul Vulturilor ii revine lacului datorita marelui scriitor Alexandru Valhuta si a insemnarilor sale facute in opera sa, Romania Pitoreasca. Alexandru Vlahuta spune ca acesta fi fost salasul de primavara al vulturilor, ei avand obiceiul sa isi invete puii sa zboare in aceasta regiune. Superba legenda a dat numele lacului, devenind, datorita lui Vlahuta, cunoscut in toata tara.

    Al doilea nume, cel popular, si anume Lacul Fara Fund, este datorat altei legende cunoscute prin partile locului, ce nu are, asa cum ar fi de inchipuit, nicio legatura cu adancimea lacului. Se spune ca un cioban, satul de aceasta meserie, si-ar fi parasit turma de oi, aruncandu-si bata in acest lac. Dupa mult timp, el o regaseste plutind pe Dunare, moment in care, cuprins de nostalgia locurilor natale, decide sa se intoarca la vechile lui activitati, cautandu-si turma de oi si realizand ca oieritul este, cu adevarat menirea sa.

    Zona din imediata vecinatate a Lacului Vulturilor este cunoscuta ca fiind singura zona unde pot fi gasite caprele negre, protejate de lege, acestea fiind pe cale de disparitie. Acest lucru este datorat si faptului ca vorbim despre o zona salbatica, in adevaratul sens la cuvantului.

    Traseele turistice in aceasta zona nu sunt tocmai unele dintre cele mai accesibile, mai ales pe timp de iarna, din cauza conditiilor vitrege caracterizate de troiene si zapezi parca nesfarsite, insa si din cauza diferentelor notabile de temperatura din zona.

    Mai multe detalii despre acest traseu gasiti AICI










Lucia Constantin 2011